Počet porcí: 3 - 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Suroviny:
Postup: Brambory řádně umyjeme a vydrbeme kartáčkem. Osušíme a celé vložíme na rošt grilu. Na středním žáru grilujeme přibližně 30 minut. V době, kdy se brambory grilují, máme čas vyrobit ochucenou studenou omáčku. Zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme sůl a pepř podle chuti, dále nasekané zelené bylinky (kopr, petržel, pažitka). Umícháme a máme hotovo. Grilované brambory servírujeme teplé. Hotové na talíři lehce praskneme pěstí a zlehka osolíme. Polijeme studenou omáčkou ze zakysané smetany. Výborné jako lehká letní večeře. Můžeme doplnit sklenicí lahodného vychlazeného mléka.
Udíte rádi? Máte v rodině milovníky uzenin? A nevíte čím je obdarovat? Máme pro Vás další typ na...
V sobotu 8.11. se konal první z podzimních kurzů výroby tradičních domácích uzenin, vedený...
Což už všichni dobře víme - domácí udírna je tradičním a v posledních letech opět velmi oblíbeným...